GRAVID PÅ NYTT

Alltså jag kan knappt svälja min lycka! Jag är GRAVID!
Jag trodde som sagt att det inte gick att få ett positivt test så tidigt. I nuläget är jag 1 vecka efter befruktningen och det innebär att jag är i vecka 2+2 idag. Att det ens går att påvisa så pass tidigt har jag svårt att förstå. I helgen har jag känt mig väldigt emotionellt instabil, varit orolig, överanalyserande, tyckt att allt känns fel och motigt. Jag har dessutom varit väldigt trött, somnat på soffan varje kväll, hade kunnat sova  middag på dagtid också utan problem. Tröttheten känner jag igen sedan första graviditeten så det är inget nytt.
Efter att ha läst ett inlägg på facebook i gruppen "föräldrar och gravida med diabetes" så kände jag att symtomen överensstämde med graviditet, precis som tjejen beskrev i sitt inlägg.
Jag har ju som sagt försökt i snart 2 månader och denna gången använde jag mig av ägglossningstest för att avgöra när jag hade ägglossning och när vi skulle försöka som mest.
 
Tydligen gav det ett bra resultat och jag kan äntligen käna mig lycklig över att Hampus ska bli storebror!
 
Allt känns toppen. Under kvällen igår höll jag på att få en panikångestattack trodde jag. Det kröp innanför kroppen av obehag, jag hade otrolig hjärtklappning trots att jag satt stilla i soffan medan Hampus tittade på Greta Gris. Jag kände mig överväldigad över att jag blev tvungen att lägga Hampus igår kväll IGEN trots att jag lagt honom hela helgen. Hampus gallskrek och vägrade att pappa skulle lägga.
 
När Hampus väl somnat så tog jag mig n tur med bilen, lyssnade på hög musik och behövde vara ensam en stund. Körde runt utan att planera vart, jag hamnade dock både på Mc Donald´s och på MAX där lyxshake, mozzarella sticks och Mc Flurry daim lockade.
Efter att jag ätit så lugnade sig allt obehag i kroppen och jag körde för att tanka och sedan direkt hem igen.
 
Jag läste på facebook, kollade bloggstatistik och slutligen bestämde jag mig för att ta ett graviditetstest. Jag talade inte om det för Johan innan utan jag tänkte att det bara skulle göra honom ledsen om det var negativt.
Jag tog testet och såg efter kanske 20-25 sekunder att det blev två streck. De var lika starka båda två och jag blev CHOCKAD!
Det är inte alls som första gången. Det syns mycket tydligare denna gången. Jag ville dessutom se om jag fick positivt om jag tog ett digitalt test. Vilket det också blev. Hur det kan vara 2-3 veckor gravid vet jag dock inte men jag gissar att det är konstigt med räkningen och att det troligtvis är rätt.
 
Jag skrev till min bästis Kajsa som desutom också är gravid och är beräknad i början på mars. Hopn hamnade också i en smärre chock! Vi ska troligtvis bli föräldrar med 1,5-2 månaders skillnad! Så himla häftigt! Så klart hänger det ju på att allt går rätt till och att graviditeten fortsätter löpa på problemfritt.
 
Jag blev supernervös för att berätta för Johan! Vad skulle jag säga? Det var knappt 1 månad sedan han sa att han troligtvis ville vänta med att skaffa nummer två. Jag var därför otroligt nervös för att berätta för honom om graviditetstestet. När jag väl samlat mod till mig när vi lagt oss i sängen på kvällen så berättade jag att jag troligtvis hade svaret på varför jag inte mått så bra under dagen idag och gav honom testet. Hans första kommentar var "Men vad beytder Raskaana?". Sedan visste han inte vad han skulle säga. Vi pratade en kortis och han visste knappt vad han skulle svara eller vad han tänkte. Jag frågade till slut om vad han tyckte och svaret blev "Det är som det är" vilket jag blev lite ledsen över. Hans tanke är att han "inte alls vill ha fler efter den här" och att jag måste ställa in mig på det. Jag var tvungen att fråga honom om han blev det minsta glad över resultatet eller om han ville avsluta graviditeten. Han vill absolut inte göra abort och ja han blev glad men vill inte reagera fören det går längre och att han ser att graviditeten fortskrider som planerat.
Det hela gjorde mig lite ledsen men samtidigt så är jag glad över den lilla cellklumpen, även kallad morula!
Så här ser plutten ut i nuläget och jag ska idag ringa till min diabetesmottagning och specialistmödravård för att meddela att jag fått positivt resultat på graviditetstest.
Diabetesmottagningen kommer inte bli glada då jag vet med mig att jag har ett alldeles för högt HbA1c.

Kommentera här: