BILDBOMB

Nu jobbar jag hela helgen och har inte hunnit med så mycket mer än alla måsten som att laga mat, umgås med familjen, städa osv. 

Igår var jag och Hampus på en heldagsturné. Vi började med att åka till familjecentrum som har öppen förskola. De har flyttat till nya lokaler och vi gick dit för att se hur fint de har fått det.
Hampus hittade sin favoritleksak sedan han var liten pluttis som 4 månaders. Babygym i trä från Ikea. Vi lekte även med bondgården, läste en saga, åkte rutschkana, körde med bilar och var med på sångsamling med alla andra barn. 
Efter en stund så tog jag fram vår medhavda fika och jag drack kaffe i lugn och ro medan jag pratade med andra mammor på plats. Mysigt och givande men aningen stökigt eftersom det är 0-6 år på fredagar.

När vi fikat och bytt blöja så tänkte jag att vi skulle åka hem till min mamma för att leka men först sova middag. H8b var dock em snabbis på överby och kollade kläder så vi åkte dit först. Väl hemma hos mamma så hade hampus somnat i bilen och vi tänkte att det aldrig kommer gå att flytta honom från bilen till sängen. Vi bestämde därför att vi skulle åka till IKEA en sväng för att gå något mål med resan.
Väl framme på IKEA så åt vi lunch och köpte det vi behövde där. Vi avslutade med att köpa mjukglass innan vi åkte hem till Trollhättan och min mamma igen.
Vi kom hem, bytte blöja och gick ut för att leka i trädgården på baksidan. Vi grävde i potatislandet, plockade smultron, lekte med vattenpistol och snart kom min pappa hem, även lyckligt kallad "oupa!" = morfar . Vi hittade en liten potatis i landet, morfar grävde runt kanterna för att landet inte ska växa igen och sedan gick vi in för att dricka kaffe. 
När vi väl kom in så visade det sig att min bror och Hampus morbror Anton kom på besök! Vi fikade och pratade en lång stund. Hampus var överlycklig för att träffa Anton och ville så klart följa med ut i garaget när han och morfar skulle börja greja med Antons finbil (Impala).
Vi tog på arbetsbyxor och lekte ute i garaget och förrådet där morfar har MASSOR med spännande grejer och verktyg. Hampus hamrade, skruvade på gräsklipparen, tittade på morfar och Anton när de grejade och vi lekte lite snabbt i min bil.

Efter mekandet i garaget hjälpte mormor att laga middag/kvällsmat och Hampus var så trött och ville egentligen sova innan maten. Vi frågade och fick sova över hos mormor till idag! Hampus älskar att sova hos mormor och morfar. Vi åt fläskfilé till middag, tvättade hela kroppen efterråt, tog på pyjamas och borstade tänderna. Sista 10 minuterna innan läggdags spenderade vi framför Tv:n titta ses på hampus nya favoritprogram "chip och potatis" som handlar om en liten mops och hennes bästa kompis som är en mus som heter potatis. Töntigt som attans men hampus älskar det.
Sedan gick mormor för att lägga lillkillen och läste saga innan de så godnatt. Själv spenderade jag kvällen med att titta på gamla filmklipp från när jag var i hampus ålder. Vi är faktiskt mer lika än vad jag kunnat tro tidigare!  Han sov gott hela natten och vaknade 08:15 idag. 

Kommentera här: