BEKÄNNA FÖR FAMILJ OCH CHEF?

Jag börjar fundera på när det är läge att berätta för våra familjer att jag är gravid. Det kommer inte gå att hålla graviditeten hemlig särskilt länge med tanke på min trötthet och illamående. Blodsockret ställer också tiöö en hel del problem. Jag blir lätt låg och måste äta nästan konstant. Så fort det går mer än 3 timmar så börjar blodsockret sjunka med en gång. 
Men jag ligger ändå helt okej inom gränserna nu när min CGM är igång. Larmen är inställda på 3,9 och 8,0 så larmet om högt har fått en lägre gräns än tidigare. Det ska bli spännande att se vad diabetesmottagningen har att säga på onsdag när jag ska dit för inskrivning. Jag måste även försöka få tag på specialistmödravården för att boka in ett inskrivningssamtal, ta prover, bekräfta min graviditet m.m. 

Angående att berätta för familj och vänner så vill jag gärna berätta så snart som möjligt. Det är endast ifall något skulle gå fel och risken att något går fel med bebis som oroar mig och gör att jag vill vara tyst om min graviditet.
Däremot berättade jag för min bästa vän Kajsa 10 min efter jag plussade. Så hon är den enda utom jag och Johan som vet att jag är gravid.
Johan vill gärna vänta i alla fall 2-3 veckor till innan vi berättar. Vi vill så klart vara tillsammans när vi berättar för våra föräldrar. Jag är lite orolig inför att berätta för framför allt min mamma. Det kommer säkert gå bra när det väl är dags men jag är nervös då hon flertalet gånger kommenterat, förmanat och påtalat hur dåligt jag mådde när jag var gravid och den första tiden när Hampus var liten. Hur vi ska berätta vet jag inte men det hade varit roligt om vi hann få en ultraljudsbild att visa för dem när vi berättar. 

Hur har du/ni gjort för att berätta?

Jag måste dock berätta för min chef nu till veckan då jag kommer gå på kontroller ofta på diabetesmottagningen och specialistmödravården. Önska mig lycka till i berättandet! 


Kommentera här: