ARBETSVECKA 2 EFTER SEMESTER


Tänk att det redan har gått 2 snart 3 veckor sedan jag kom tillbaka efter semestern!
Idag är det redan 3 augusti och snart är de flesta tillbaka efter sina diverse ledigheter.

För den som inte vet så jobbar jag som leg. Sjuksköterska på en avdelning med inriktning Öron-, Näsa-, Hals sjukdomar och övre gastro kirurgi. 
Utöver att jobba dagar, kvällar och helger på avdelningen så roterar jag var femte vecka till Öron-, Näsa-, Halsmottagningen för att sedan rotera tillbaka igen. 
Det är ett jobb som passar mig perfekt eftersom jag lätt tröttnar på att ha samma arbetsuppgifter hela tiden. Det ger mig stimulans i jobbet att få möjlighet att rotera.

När jag kom tillbaka från min semester började jag på mottagningen vilket jag är väldigt nöjd över. Arbetet på mottagningen skiljer sig en del från arbete på vårdavdelning. Jag jobbar dagtid och har diverse olika positioner jag jobbar på. 
Mottagningen har nu under sommaren betydligt mindre att göra pga att de flesta läkare har semester i omgångar. 
Detta har gjort att vi haft färre öppna mottagningsrum och därmed mindre att göra.

På vår mottagning så finns 7 mottagningsrum. Vanligtvis är dessa öppna allihopa, förutom nu under semestertider. På mottagningsrummen behövs en undersköterska/sjuksköterska per rum (ibland behöver personalen gå mellan 2 mottagningsrum och assistera läkaren då vi inte har bemanning). 

Utöver den positioneringen så är det 1-2 sjuksköterskor som sitter i telefonrådgivning. Dit ringer patienter för att boka tid, fråga om sitt tillstånd, boka jourtid m.m. 
Just denna position tycker jag minst om då det ofta är samtal som behöver återkoppling eller npgon typ av uppföljning efter samtal med ansvarig läkare osv. Troligtvis ogillar jag denna position då jag inte har tillräcklig erfarenhet och kunskap inom området.


Kommentera här: