VÄRMEN HAR KOMMIT TILL TROLLHÄTTAN UNDER PÅSKEN!

Äntligen har värmen kommit till sydvästra Sverige! Jag älskar detta vädret, de tunna kläderna och ljumma vindarna. Tänk om det kunde vara sånt här väder hela sommaren med max +25°C. Då hade jag njutit för fullt! 

Nu i påsk har vi varit långledig allihopa och Hampus har varit hemma i princip en hel vecka. Så skönt att ha lite egen tid med honom i det fina vädret.
Igår var vi hemma hos Johans föräldrar på middag och träffade Hampus kusiner Alex och Frej. Så roligt att de kan leka tillsammans och att det bara skiljer 9 månader på dem i ålder. Vi var ute på innergården och sparkade/kastade boll, lekte jage och gungade. Frej åt grus och Alex dribblade. 
Frustrationen när man inte kan ta på solglasögon för att solhatten är ivägen.
Med lite hjälp blev det bättre! 

Till och med morsan fixade till sig inför firandet!
Idag har jag tagit på mig bärselen och slängt upp Hampus på ryggen (fick muta med riskaka) och mötte upp en av mina bästa vänner för en promenad ner mot slussarna och den så kallade "kärlekens stig". Otroligt fin sträcka att gå, vi fick se mycket fint och Hampus älskade att kasta sten i älven. Han gillade när det så plums och hade kunnat kasta varenda sten som låg där tills det var helt slut. Efter rundvandringen kom vi till en för oss ganska ny lekplats där det fanns två vattenbanor. Hampus var i upplösningstillstånd och lekte länge med vattnet.
På promenad!
Lycka är att få leka med vatten!
Nästan alla barn gillar vatten! 
Vi kunde ha stannat och lekt hur länge som helst. Dock var det dags att sova middag när vi var där så vi fick leka en snabbis innan det var dags att gå hem igen. Totalt blev promenaden 7 km lång och ca 13 000 steg lång. En otroligt mysig förmiddag med andra ord. 
Det som är så bra med barn är att det oftast inte krävs så stora saker eller engagemang för att underhålla dem. Det jag gjorde idag kostade gratis, jag gav av min egen tid och fokuserade på naturen, pratade och lekte längs vägen. Förhoppningsvis uppskattade han det lika mycket som jag.

Kommentera här: