Recension av bärsele BOBA X Oceana

Häromdagen fick jag hem min nya bärsele av märket boba x. Det var en sele som jag upptäckte när jag var i Göteborg och var inne i gosbutiken som har allt om att bära barn nära. Jag provade massor med olika ergonomiska bärselar för att hitta en sele som passade just våra behov bäst. 
Jag började att prova en boba x vilket var ett smart drag, då den verkligen var bäst av alla jag provade. Den satt tajt runt kroppen utan att kännas bylsig eller klumpig på något sätt. Selen är gjord i sjaltyg, tunn och smidig. Selen passar såväl mindre bärare och större då midjeband och axelremmar är väldigt reglerbara. Axelbanden är platta men inte tunna. Enligt mig lagom vadderade och dessutom är de lite "svängda" så någon inbrytning behövs inte, de här redan den rätta formen. Selen har dessutom remmar som kan spännas både framåt och bakåt beroende på vad man trivs med och om man bär på mage eller rygg.
Jag bär Hampus mycket på rygg då han är så stor och börjar bli rätt tung. Fördelen med selen från boba x är att det är relativt lätt att få till bra och hög höjd vid ryggbärande. Målet är att han minst ska ha sina axlar i jämnhöjd med mina.
Här kommer en hel drös med bilder på selen, dess funktioner och ljuvliga färg:
Mysig sele som passar både de minsta och de lite större.
Galen bärbild, man behöver inte alltid vara så seriös!
Kolla in färgen på selen och vilken fin höjd man får till. Hur enkelt som helst! Hampus känns viktlös trots sina ca 12-13 kg.
När man ska försöka få till en fin bild och ungen har tröttnat för 1 timme sedan.
Selen har en fin, tunn panel, axelbanden har pfa-spännen för bästa passform och en liten ficka framtill på midjebältet för plats för några småsaker eller en mobil.
Så här ser selen ut bakifrån. Ganska smält midjeband men jag upplever personligen inte att det skär in särskilt mycket i fluffet. Det finns fluffskydd att köpa om man behöver det. Spännet mellan axelbanden är smidiga att de glider på en list och är lätta att flytta på. Det finns en liten flärd på axelbanden som är till för att fästa axelband från ryggsäck eller kanske tygpåse, så att de inte glider ner från axeln.

Bästa bilden av alla och ungen poppar sätet (försöker ställa sig upp i selen.)
Viktigt med solglasögon! 
Smidigt med luva vid sovstundden. Fästs med tryckknappar.
Mys för både mig och Hampus 
Det är bra med resår i luvan för att undvika att huvudet på barnet faller bakåt. Den passar även bra som sol- och vindskydd.
När mamma ville bära i nya selen men ungen endast vill bli buren av mormor som inte orkar bära i armarna. 
Här ser ni fläcken lite närmare på axelbanden.
Här ser ni vad jag menar med att den går att spänna åt båda håll.Kommentera här: