BRIST PÅ ENERGI OCH EN SATANS ENVIS FÖRKYLNING

Hej allihopa! Hoppas att ni har en bra kväll. Ja jag precis gått och lagt mig i sängen och ska strax sova. Jag ville dock berätta att jag jobbat i helgen, fredag, lördag och söndag så därför har det varit lite tyst några dagar. 
Det har dock varit en bra jobb-helg. Jag har som vanligt jobbat med fantastiska kollegor. Vi har haft lagom mycket att göra, utan brist på arbetsuppgifter. Dock har det inte varit så mycket att göra att vi inte hunnit ta rast, gå på toaletten eller liknande. Fördelen med mitt jobb som sjuksköterska aldrig är den andra lik. Helt plötsligt kan någon av mina patienter bli akut försämrad. Jag vet aldrig hur mitt arbetspass kommer att bli och det gillar jag. Helt plötsligt kanske någon av mina patienter får en stor näsblödning. Kanske får patienten med halsfluss en svullnadskänsla i halsen, svårt att andas eller sjunker i blodtryck och ökar i andningsfrekvens (tecken på sepsis=blodförgiftning). 
Som sagt så ser inte någon av mina arbetspass liknande ut och jag är glad över denna lugna helg eftersom det varit en period med många inneliggande patienter som dessutom varit svårt sjuka och all personal har fått slita mer än vad som är hållbart i en arbetsgrupp. Många har dessutom varit sjuka och att täcka en redan tajt schemaperiod inte det lättaste. Jag har under helgen haft tid att sitta och jobba med mitt förslag på förbättringsarbete och sådant är också viktigt.
Jag har haft tid att prata mer ingående med patienterna, skapa en något djupare kontakt och mitt mål är att försöka göra ett gott intryck hos patienter och anhöriga. JG vill så gärna göra ett gott arbete, påverka på något sätt, stötta och minska lidande. Förhoppningsvis har jag gjort ett avtryck hos någon innan jag går hem för dagen och det är den känslan som motiverar och driver mig framåt i min karriär. 
Innan jag åkte till jobbet ikväll så ville jag passa på att göra något mysigt till and med Hampus eftersom jag skulle vara iväg hela eftermiddagen och kvällen.
Jag tänkte att vi skulle gått ut i solen men tog en snabb titt i trädtopparna på innergården och när jag såg hur mycket det blåste ute så hoppade vi över det. Det fick bli pyssel istället och jag tog fram papper, glitterlim, klistermärken, fjädrar, ögon m.m. och Hampus var överlycklig. Han älskar glitterlim och att klistra med klistermärken. Dock var den paketen jag öppnade med hönor och ägg på lite svåra för honom att få loss själv. Teckningen blå  dock jättefin och kö.mer bli påskbrev till mormor och morfar samt farmor och farfar. Efter pysslet så tänkte jag att vi kanske kunde pärla halsband eller armband. Vi har stora vaxpärlor med stort hål som han själv klarar att trä. Resultatet blev detta tjusiga halsband som jag stolt tog mig friheten att bära till jobbet.
Det är inte symmetriskt och att den är gjord med 2 delar av pärlor gör hela grejen så charmig!

Imorgon ska jag till optikern kl 09 för linskontroll, dfter det ska jah lämna Hampus på förskolan, hem och städa innan körlektion kl 14:30. Det ska bli en bra och härlig dag!

Kommentera här: