BESÖK HOS ÖGONDOKTOR OCH VAL AV GLASÖGONBÅGE

God förmiddag! Här ligger jag nu och funderar och funderar. Jag var på besök hos min optiker nu på morgonen för linskontroll. Det noterades att jag precis som jag själv upplevt, ser sämre på långt håll än vad jag gjort tidigare. Jag låg bra i blodsocker vid undersökningens gång vilket i andra hand påverka synen negativt. Jag kommer därför öka upp min styrka från -1,0 till -1,25. Det är inte mycket skillnad men jag ser mycket bättre med lite extra korrigering. 
Tydligen kan jag se skyltar och annat på långt håll sämre än vad jag har gjort tidigare. Detta kan på sikt påverka min körning och därför bör jag använda glasögon eller linser hela tiden för att undvika huvudvärk. 
Mina första och de glasögon jag äger (2 par) är nu 4 år gamla och jag var verkligen trivts med dem. Jag valde då en pilotbåge med guldig färg och en plastbåge i svart som var lite fjärilsformad.
Nu är det dags att välja ny båge och det känns svårt att välja. Jag vill helst ha ett par runda glasögon av någon anledning. Dock har jag svårt för att hitta en båge som passar mig bra då jag har ett ganska litet huvud och tydligen ganska smalt ansikte. Jag hittade dock 3 bågar som jag lånade med mig hem för att prova hemma. Nu har jag provat lite, kännt efter och frågat efter smakråd så får vi se vilka det blir i slutändan. Vilka tycker du jag ska välja? Varför? Har du svårt att välja båge när du köper glasögon?
Det är en tuff konkurrens
Dessa glasögon är i och för sig inte runda men snarlikt runda. En herrbåge som sitter som en smäck. Justeras med sadlar vid näsan och känns viktlösa att bära. Enligt mig en stilsäker och enkel båge som passar till det mesta 
Denna kantiga båge fastnade jag för just pga formen som inte är så vanlig. Dock känns glasen väldigt stora och ivägen. Glasögonen kommer inte sitta kvar på plats när jag ler eller skrattar.
Denna fina båge är faktiskt en barn eller tonårsbåge. En enkel och snygg design som sticker ut, är neutral och lätt att matcha upplever jag. Denna båge står just nu högst i kurs och det verkar som att den troligtvis blir mitt val. 
Jag har även provat solglasögon som jag ska beställa med styrka i.

Kommentera här: