ÄVEN MAMMOR BEHÄVER KLÄDER ATT HA PÅ SIG.

Under hösten 2018 insåg jag att jag måste göra något då min kropp inte mådde bra. Jag passade inte i kläderna jag hade hemma, ingenting sätt snyggt, jag mådde psykiskt dåligt över min vikt och orkade inte med Hampus tempo i leken.
Jag tänkte att jag behövde komma igång och träna 2 men helst 3 gånger i veckan. Det funkade bra till en början och i 2 månader gick jag aktivt in i att komma i form genom träningen. Det höll dock inte i sig, jag blev förkyld, vilade 1 vecka och sen var det svårt att komma igång igen, jag hade inte orken eller tiden för att träna. 
Jag försökte därför hitta något annat sätt att röra mig mera och försökte därför cykla eller promenera när det var dags för hämtning/lämning på förskolan. Detta har hållit i sig och promenaden tar ca 20 minuter i raskt tempo utan pauser. Jag försöker även att inte alltid åka hissen 2 våningar upp när jag ska till jobbet. Jag kan t.ex. ta hissen upp men trapporna ner. Jag försöker att ta varje tillfälle i akt att röra mig utan att egentligen "träna".
Avseende kosten har jag inte gjort några dramatiska förändringar. Jag har försökt lägga till grönsaker till i alla fall 75% av måltiderna. Det är inget avancerat, 2-3 oskalade morötter, en  urk majs, frysta ärtor eller en fräsch tomatsallad med hackad persilja, salt, peppar och citronsaft, vilket är underbart gott. Grejen är att jag älskar grönsaker och mat men är så himla bekväm att jag knappt orkar göra i ordning något. 
Jag är en ENORM godisråtta! Jag har de senaste 2 åren ätit godis, chips, glass eller andra söta och ohälsosamma produkter dagligen. Detta har jag inte slutat med men däremot mår jag bättre psykiskt vilket har största inverkan på resultatet. 
Jag har alltså gått ner 14 kg i vikt och kommer försöka hålla vikten där så gott det går. Nedan kommer en bild som jämför skillnaderna och det har hänt massor på ett år. Gamla bilden är till vänster och nya är bara några dagar gammal.
Mina överdelar har minskat kraftigt i storlek, liksom magen, rumpa och lår. 
Det känns dock konstigt och hjärnan har inte alls hängt med i den här processen. Jag har massor med kläder som helt plötsligt sitter löst, sladdrigt och jag står som ett frågetecken. Självklart är det kul att jag gått ner men jag har nästan Ing kläder som passar längre. Det mesta är för stort. Så därför tog jag tag i saken och beställde lite nytt från Nelly.com när de ändå hade mid season sale. Jag tog lite slarviga bilder på det jag köpte så här kommer dem. 
Totalt blev det 9 klänningar varav 3 lite finare klänningar och 6 vardagsklänningar. Det blev även 4 lite snyggare toppar, 1 jumpsuit, 1 par trekvartslånga vida byxor och ett par kritstrecksrandiga byxor.
Hela samlingen! Jag beställde det mesta i storlek medium men vissa plagg i storlek small (vilket är en storlek som jag aldrig kunnat ha på mig tidigare)
Randig klänning i storlek small. Den sitter väldigt tajt på mig men det funkar. Kanske kan ha till vardags men inte till jobbet en lördag morgon? Problemet med smal midja är att om jag går ner i storlek så sitter det alltid åt för hårt då jag har förhållandevis stora bröst.
En vardagsklänning som passar så väl till stranden som till jobbet. Den är i storlek small och sitter inte för tajt men inte heller löst.
Trekvartslånga byxor i trikå med vida ben som är ett av de plagg jag trivs som bäst i.
Somrig byxdress med lång ärm och shorts. Kommer bli perfekt till sommaren när jag har bränt mina axlar i solen (som jag alltid lyckas göra).
Vit blus strolek medium/38 med chiffong och lös passform.
Partylinne med guldiga paljetter och smala axelband. Linnet är i storlek medium och jättesnyggt, dock tyckte jag att det är aningen kort i midjan för att gå över mina höfter. Men snyggt ihop med svarta eller vita jeans och smycken.
En svart klänning i trikå med lång ärm och djup urringning. Givetvis är den som snyggast utan strumpor till. Men vad ger ni mig för mina rosa bandet stödstrumpor med massor av tuttar på?
Svårt eller mörkt blå topp med vita prickar i storlek small. Den här toppen var alldeles för liten och tajt för mig så den kommer jag skänka till min fina vän Linda om hon vill ha dem.
Mörkgrön fodralklänning i spets i storlek medium. Den här sitter verkligen som en smäck! Foder i trikå och sköna axelband i resår. Ignorera att min insulinpump sticker fram mellan brösten. Det kommer den inte göra nästa gång.
Klänning utan ärm i trikåmaterial. Perfekt vardagsklänning med mönstrade strumpbyxor, smycken eller andra accessoarer.
Vardagsklänning i trikå, storlek small. Glad att jag valde en mindre storlek så den satt ordentligt. Medium hade blivit för stor och sladdrig.
Otroligt fin klänning till fest eller kalas i svårt och med volangärm. Helt klart favoriten av alla plagg!
Vardagsklänning i en för mig inte så passande färg. Klänningen är i storlek medium och den är ganska stor, egentligen sitter den inte snyggt men med rätt kläder och accessoarer så kan det funka ändå.Kritstrecksrandiga byxor med utsvängda ben. Sköna och bekväma men alldeles för långa, så symaskinen får komma fram i nästa vecka.
Kommentera här: