FÖRLOSSNINGSVÄSKA OCH DAGDRÖMMAR

Jag har länge funderat på vad man ska ha med sig när det är dags att åka till förlossningen. Min första tanke är att man egentligen inte behöver så mycket grejer. Jag har under väldigt lång tid dragit ut på just detta moment. 

Jag har dock packat ner följande: 
☆ 2 omgångar rena underkläder
☆ Stora mjukisbyxor
☆ Två amningströjor
☆ Tofflor
☆ Mobilladdare
☆ Hörlurar
☆ Schampo, balsam, duschcreme, deo, tandborste och tandkräm
☆ Blodsockermätare 
☆ Ketonmätare
☆ Slangbyte till insulinpumpen
☆ Festis i 3-pack 
☆ Fleecefilt till bebis
☆ Snutte till bebis
☆ Bebiskläder
☆ 1 omgång underkläder till Johan
☆ 1 dosa snus till Johan
☆ 1 energidricka till Johan

Jag vet inte hur aktuellt det är eller om det ens var ett bra inköp att ha amningströja. Men jag får testa mig fram helt enkelt.

Säkert har jag tagit med mig för mycket saker, men hellre det. 


De senaste dagarna har jag gått in mer i en söags bubbla. En bubbla som är långt ifrån verkligheten. De tankar som finns är enbart härliga, underbara och bra tankar inför det dom komma ska. Hur mysigt det kommer vara att få träffa bebisen första gången, hur mysigt och spännande det kommer vara när vi kommer hem från BB. Första turen i barnvagnen, att få visa upp den person som vi väntat på så länge.

Självklart har jag insikt i att allt inte kommer vara på detta sätt när det väl är dags, men det är skönt att ha en undanflykt fråb verkligheten som den ser it just nu. 
Lägenheten är stökig, tvättkorgen svämmar över och behovet av dammsugning är nästan extremt. Kylskåpet behöver fyllas på, sängen behöver bäddas ren och återvinningskärlet behöver tömmas.
Utöver detta har jag fortsatta sammandragningar varje dag oavsett vad jag gör eller inte gör. Smärtan i höfter och ländrygg tröttar ut mig mer än vad det borde. Känslan av att vara uttråkad utan någon möjlighet att komma på något jag skulle vilja göra. Orken är minimal och vad gör man då för att få tiden att gå? Sjunka ner i depp, tycka synd om sig själv, gnälla, gråta och beklaga sog? Ja i bland är det ganska skönt att göra så men ibland behövs bubblan.

Kommentera här: