DIABETES TYP 1

Hallå hallå alla godingar!

Lång tid sedan sist och jag har under 2 veckor nu varit sugen på att dra igång bloggen igen. Mina gamla läsare kommer säkert känna igen er när jag skriver att jag fortfarande kämpar med min diabetes typ 1. Mitt HbA1c (medel blodsockervärde) ligger fortfarande högt men det är något jag jobbar med stenhårt.

Jag har sedan sist haft några riktigt allvarliga känningar som gjort att jag blivit otroligt rädd för min diabetes. Jag kan på sätt och vis säga att jag verkligen insett hur farlig denna sjukdom är och kan vara, både i nuläget och inför framtida komplikationer. 
 
Jag har de senaste två veckorna varit väldigt intensiv i min research angående cgm som innebär kontinuerlig blodsockermätning med en sensor som sitter i underhudsfettet. Denna sensor mäter blodsockret hela tiden och via en sändare/transmitter skickas informationen var 5:e minut trådlöst till mottagaren/ the reciver.
 
 
Jag har tittat runt på nätet för att hitta information om olika sensorer och det nya fenomenet freestyle libre. Jag samtalade med min diabetessjuksköterska om hur möjligheterna såg ut att få en sensor förskriven och betald av landstinget. Tyvärr har region kronoberg väldigt dålig budget och kan inte hjälpa till med betalning över huvud taget. Jag mailade distributören för sensorn dexcom g4 platinum och frågade om det fanns möjlighet att köpa en sensor privat och vad det i så fall skulle kosta mig. Jag fick snabbt svar och lade en beställning efter att jag rådfrågat min diabetessjuksköterska, mor och far. 

IDAG KOM DEN!
Lyckan som uppstod när jag fick en avi att paketet från nordic infucare hade kommit till utlämningsstället
Nahla inspekterar vad det är för spännande som kommit
Smilla vill att jag ska öppna med en gång och hon hjälper gärna till ;)
 
Detta fanns innuti. Två förpackningar med 4 sensorer per förpackning, en sändare och en mottagare.
Jag slet upp förpackningarna och kunde knappt vänta tills jag fick sätta dit den, men jag var nervös då jag inte vill "slösa" en dyr sensor för att jag inte läste bruksanvisningen ordentligt.
 
 Så här ser sensorn ut tillsammans med applikatorn
Så här ser mottagaren och sändaren ut och jag har tagit bilden för att visa hur storleken är på sändaren och mottagaren. 

Efter dessa härliga bilder så var det dags att sätta dit sensorn och det gick förvåndandsvärt bra. Det gjorde inte alls ont, det var lätt att sätta dit den och även om plåstret är något stort och klumpigt så är jag helt klart nöjd. Så här ser det ut när sensorn är på plats på magen.
 
 
Jag har fått se exakt hur blodsockret har legat hela tiden. Roligt att se hur blodsockret reagerar (:
 
Så här ser det ut i mottagaren när kurvan börjar ta form.
 
 
JA detta var allt jag hade att berätta för idag och jag återkommer imorgon med hur blodsockret varit under natten :)Blodsocker i skrivande stund: 12,0 två pilar neråt

Kommentera här: