I'm back!!

Hej fina läsare! Jag har haft en paus men längtade efter att få skriva igen. Så nu är jag här igen. Mestadels blir det dagboks-skrivande för att få ur mig tankar och känslor. 
Jag läser nu termin 2 på sjuksköterskeprogrammet. Det har varit väldigt intensiva 6 veckor än så länge. DE 5 första veckorna lärde jag mig att ta venprov, kapillärprov, sätta KAD (kateter), hantera syrgas, ta hand om personlig hygien, ergonomi, nutrition, ta blodtryck, kontrollera puls, temperaturmätning och sugning av övre luftvägar. 
Hade sedan en klinisk examination på detta. Det var så nervöst innan jag hade gjort det färdigt, men kände mig så lugnad så fort jag var färdig. Gick i stora drag, bra tror jag men man vågar inte vara för säker på att man klarade den heller för då blir besvikelsen så stor om man faktiskt misslyckas!
Nu har vi påbörjat en annan kurs, om vårdande möten. Det är så kul att förjupa sig i hur ett möte i vården ser ut. Dock är det mycket kurslitteratur att ta sig igenom. Det bästa med denna kursen är att jag har max 1 föreläsning i veckan och 1 seminarium på det. Det roliga är att vi kommer skriva vår första hemtenta på detta och det är jag faktiskt lite nervös över men det kommer säkert gå fint.

Snart har jag nördat mig igenom alla 8 säsonger av desperate housewives! Jag älskar verkligen dessa damer! De ger mig så mycket nöje! Helt klart bästa serien att titta på i alla lägen.
Givetvis är mitt favorit-par Lynette & Tom Scavo. De påminner mig så mycket om hur ett perfekt äktenskap fungerar. Jag drömmer om att ha det på samma sätt mellan mig och Johan :) 

Kommentera här: