Mitt diabetes-dygn!

Detta dygnet har varit hemskt! Igår fick jag min ersättnings-pump från medtronic då det var något som var fel på min gamla. Den vibrerade konstigt och jag pratade med supporten som sa att det är bäst att byta ut den för säkerhets skull. Som  sagt så kom den med express-brev igår förmiddag och jag glad i hågen för den nya pumpen startar igång den och ändrar språk, datum, tid och andra inställningar och kontrollerar att den inte vibrerar på samma sätt som den gamla och det gör den inte! Jippie tänker jag och fortsätter min dag som ingenting har hänt. 
Jag lägger märke till att mitt blodsocker ligger väldigt högt under eftermiddagen och tar några korrigeringsdoser för att se om det sjunker, det gör det men det stiger också igen. Jag tänker att det kanske är någonting jag ätit som är sött som gör att det svänger så, jag ska ju även ha mens snart så det kan ju också påverka och min stress. 
Jag tar en sista korrigeringsdos innan jag lägger mig, 5 E för ett bs på 18,3. Det blir säkert lagom, det brukar ju sjunka lite under natten. Jag somnar och vaknar 05.45 och jag är så himla törstig, torr i munnen, och illamående. Jag försöker ta insulin men det lyckas jag inte med eftersom jag halvt om halvt sover så jag somnar om i tron att jag tagit insulin. Vaknar när väckarklockan ringer och nu känns det tydligt jag mår så illa och jag vet att jag ligger väldigt högt i blodsocker, precis såhär känns det när man ligger skit-högt och mår illa. Jag kontrollerade och märkligt nog visade mätaren "bara" 18,9 vilket är konstigt för jag har aldrig legat så lite högt och mått såhär dåligt. Tanken slår mig, det måste vara ketoner! 
Jag kämpar mig ut i hallen för att hämta mätaren i väskan, får med mig vanlig mätare, penna och ketonmätare och bestämmer mig att gå in i sovrummet och lägga mig för att jag mår så dåligt. Jag hade 0,3 i ketoner och det är inte speciellt farligt men jag måste hålla koll på det.
Jag tar insulin 10E snabbverkande och funderar på om jag ska ställa in en temporär höjning av basaldosen. Då ser jag det: 
JAG HAR U GLÖMT ATT LÄGGA IN MINA BASALDOSER!!! 
Fan också tänker jag och rusar ut i köket för att hitta den lilla lappen där jag har skrivit upp mina basdoser ifall något skulle hända. Så typiskt, jag visste ju att pumpen var nollställd när den kom! 
Jag ställde in doserna och tog ännu mer insulin och bestämde mig för att försöka sova bort det värsta illamåendet och det gjorde jag, jag hade tagit insulin och jag kände att det gick in i kroppen så jag kunde slappna av. 

Nu under dagen så har jag haft stenkoll på sockret och det ligger någorlunda bra, jag måste äta mycket så att jag kan ta mycket insulin för att få bort ketonerna men senast jag kollade hade jag 0,1 i ketoner så de är ju nästan borta. 
Däremot har jag inte fått någonting gjort idag. Jag skulle köra skype med en klasskompis för att förbereda oss inför ett filmseminarium på fredag och det tog mig 2 timmar, det är allt jag har orkat idag. Jag har värmt mat sedan har jag legat i soffan och slappat och sett på tv, hjärnan är helt slut, kroppen är helt mör och jag känner mig som utskitet äppelmos om jag säger så! 
Nu börjar jag piggna till lite så jag ska försöka få någonting i magen och sedan ska jag spela diablo med Linda och Erik resten av kvällen så att jag får tillbaka min energi och orkar plugga igen imorgon

Kommentera här: